Are nevoie compania dumneavoastra de certificare ISO?

Multi detinatori de diferite companii vor sa-si exploateze resursele cat mai mult pentru a ridica afacerea respectiva la un nivel cat mai inalt si cat mai promitator.

O companie, pentru a evolua si pentru a-si largi sansele de prosperitate, trebuie sa fie administrata cat mai calitativ, pe langa interes si dedicare.
Ce este un certificat ISO?
ISO, abrevierea pentru Organizatia Internationala de Standardizare, cu sediul la Geneva, emite astfel de certificate pentru cei care vor sa imbunatateasca felul in care compania lor este vazuta si pentru a demonstra faptul ca presteaza servicii calitative. In sine, reprezinta un mod prin care o intreaga organizatie este evaluata.iso
Care sunt avantajele  si de ce aveti nevoie de un astfel de certificat pentru compania dumneavoastra?
Reprezinta cu adevarat un avantaj obtinerea unui certificat ISO in ceea ce priveste competitia. De exemplu, daca doua companii se gasesc la acelasi nivel si intre ele clar se instaleaza ideea de competitivitate, considerati-va castigatori daca detineti acest standard international. Este recunoscut si apreciat. De asemenea, daca incepeti selectia de noi angajati si criteriul dumneavoastra cel mai important este detinerea unui astfel de document, la sfarsitul selectiei veti fi mai mult decat multumit.

Va vine sa credeti sau nu, acesta a devenit si cerinta obligatorie pentru contractele publice, prin urmare mai devreme sau mai tarziu, vor trebui realizate demersurile necesare in obtinerea certificatului. Si nu numai atat, ci si genereaza incredere in randul clientilor. Cu totii stim ce inseamna sa avem incredere intr-un produs si cu totii stim tendinta unui cumparator obisnuit, asa ca ar trebui sa le oferim ce ne-ar placea si noua sa primim: incredere, siguranta si performanta.

Si nu se sporeste increderea doar in randul clientilor, dar si in randul partenerilor de afaceri alaturi de care ne putem dezvolta si mai mult compania si alaturi de care o putem face cunoscuta.

Statutul financiar va fi unul cel putin stabil (mai degraba in crestere), iar riscul unei decaderi in ceea ce-l priveste scade considerabil. De ce? Pentru ca odata cu acest certificat, valoarea companiei se ridica la un nivel inalt, sigur si prestigios.
Cat costa obtinerea unui certificat ISO pentru firma dumneavoastra?
In ceea ce priveste pretul, acesta variaza in functie de marimea companiei si de preferinte. De exemplu, puteti opta pentru implementarea de mai multe standarde in acelasi timp, lucru pentru care vor fi adaugate taxe preferentiale. Astfel de detalii se vor stabili in urma intalnirii cu  reprezentantii Departamentului Contractare SRAC CERT.
Odata cu achizitia certificatului ISO, interesul si efortul trebuie sa fie constante
Emiterea de noi certificare se realizeaza o data la trei ani, insa acest lucru nu impiedica organizarea unui audit, care este de obicei o data pe an. Acest audit serveste la verificarea nivelului companiei, iar daca aceasta manifesteaza abateri de la regulile impuse de standardul international, se poate aplica masura dura de a fi retras certificatul.

Asadar, posesia unui astfel de certificat nu este permanenta odata cu achizitionarea sa, ci trebuie dovedite constant responsabilitatea, efortul, dedicarea si dezvoltarea in mod continuu a firmei respective.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *