AVOCAT DREPT CIVIL – ADOPȚIE MAJOR

I. Avocat drept civil – Dreptul familiei

În cadrul sistemului legal românesc, avocatul de drept civil ocupă un loc special și crucial, în special atunci când vine vorba de dreptul familiei. Cândea Law Office prin avocații specializați în drept civil  vă oferă  asistență juridică și reprezentare într-o gamă largă de chestiuni care afectează structurile familiale și relațiile dintre membrii săi.

Un avocat de drept civil în domeniul dreptului familiei este prima persoană căreia vă puteți adresa pentru a obține sfaturi și orientare în situații legate de divorț, custodie, adopție sau alte chestiuni legate de familie. Aceștia vă pot ajuta să înțelegeți drepturile și opțiunile dvs. legale și să luați decizii informate în interesul dvs. și al familiei dvs.

II. Avocat drept civil– Procedura adopției  major

În procesul de adopție major, în care un adult dorește să adopte un alt adult, un avocat de drept civil devine un ghid priceput în acest demers judiciar. Cu toate că acest tip de adopție poate părea neobișnuit la prima vedere, reprezintă o modalitate de a consolida și de a oficializa relații de familie între două persoane adulte care doresc să își împărtășească viețile într-un mod legal și recunoscut de societate.

  1. Consultanță Profesională Specializată – Avocat drept civil: Primul pas în această procedură de adopție major este de a căuta  asistență de la un avocat de drept civil cu experiență în astfel de cazuri. Aceștia vă pot ajuta să înțelegeți toate aspectele legale ale adopției majore și vă pot ghida prin etapele complexe.
  2. Evaluarea Eligibilității:Împreună cu avocații Cândea Law Office veți trece printr-o evaluare atentă a eligibilității pentru adopție major. Aceasta poate implica verificarea antecedentelor penale, verificarea stabilității financiare și evaluarea relației dvs. cu adultul pe care doriți să îl adoptați.
  3. Documentarea Corectă: Un avocat de drept civilvă va ajuta să întocmiți toate documentele necesare pentru a înregistra cererea de adopție major și pentru a prezenta cazul în fața instanței (procedura necesită încuviințarea instanței judecătorești). Este esențial ca aceste documente să fie pregătite corect și în conformitate cu legile și reglementările aplicabile.
  4. Prezentarea în Instanță: Avocatul de drept civil din cadrul Cândea Law Office vă va reprezenta în fața instanței și va prezenta cazul dvs. pentru a obține hotărârea judecătorească favorabilă. Ei vor argumenta în favoarea adopției majore și vor răspunde întrebărilor  judecătorului și/sau a procurorului.
  5. Finalizarea Adopției:După ce instanța emite hotărârea favorabilă, avocatul de drept civil vă va ajuta să finalizați toate formalitățile legale pentru a oficializa adopția persoanei majore. Acest proces poate varia în funcție de jurisdicție și poate include actualizarea documentelor de identitate și alte proceduri legale indicente în raport de noua situație juridică.

Adopția majoră este un angajament profund și emoționant între doi adulți care doresc să își petreacă viața împreună, și cu ajutorul unui avocat de drept civil, acestă situație legală poate fi parcursă cu succes și cu respectarea tuturor legilor și reglementărilor aplicabile. Este un exemplu concret de mod în care un avocat specializat poate transforma un proces aparent complicat într-o experiență cu final fericit.

III. Avocat drept civil – Consultanță și reprezentare în procedura adopției – Studiu de caz

În continuare vom prezenta un caz instrumentat de avocat Cândea Alin Sabin, titular al Cândea Law Office, o sentința favorabilă în care a obținut încuviințarea instanței de tutelă pentru adopția unei persoane majore.

Prin cererea introductivă s-au solicitat următoarele:

– încuviințarea adopției persoanei majore

– purtarea numelui adoptatorului după adopție

– modificarea actelor de stare civilă cu privire la numele părinților persoanei adoptate

Principalele susțineri ale avocatului drept civil au fost legate de relația acestuia cu mama persoanei adoptate, a relațiilor de familie ce decurg de câtiva ani, precum și de grija tatălui vitreg asupra nevoilor de creștere și educare ale acesteia.

Adoptatorul a făcut dovada ca are un domiciliu stabil în România, că are venituri stabile și a faptului că își dorește în continuare să vegheze asupra creșterii persoanei adoptate, chiar dacă aceasta este o persoană majoră, dar în continuarea studiilor universitare.

Astfel, după un număr de 5 termene de judecată în fața Tribunalului, avocat drept civil a obținut încuviințarea instanței la adopție.

Pentru mai multe informații despre procedura adopției, aveți posibilitatea să accesați secțiunea Drept civil – Dreptul Familiei – Adopție major.

Încheind, avocatul de drept civil în procedul de adopție este mai mult decât un expert legal; Alături de Cândea Law Office, adopția devine o poveste de succes, cu capitole noi și strălucitori pentru fiecare familie și copil care își construiește un viitor mai bun.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *