Beneficiile unui termosemineu Romania

Ne-am gandit ca cel mai usor mod prin care iti vei da seama daca un termosemineu este alegerea potrivita pentru tine si familia ta, ar fi prin a iti detalia beneficiile unui termosemineu Romania, dar si a termosemineelor in general.

Pretul – pentru ca sa fim sinceri, pentru marea majoritate, pretul este factorul decisiv in achizitionarea unui produs. Diferenta dintre pretul unui termosemineu si o centrala pe lemne nu este atat de mare pe cat crezi, insa luand in considerare ca pentru centrala vei avea nevoie de o camera special amenajata, balanta incepe sa cantareasca mai mult spre un termosemineu;

Materialele folosite pentru crearea unei camere costa, deci pe langa investitia in centrala propriu-zisa, se vor face investitii in spatiul pentru aceasta.

Aspectul este si el la fel de important, iar avantajul pe care il vei avea alaturi de un termosemineu, ar fi faptul ca ofera caldura, dar in acelasi timp este si o piesa superba de decor. Iarna iti incalzeste casa si arata ca intr-un basm de Craciun, iar vara se va integra perfect in restul decorului, mai ales daca optezi pentru un model integrat in perete sau in aceeasi nuanta cu camera.

Chiar si vara, acesta parca face parte din poveste dat fiind modelele care se regasesc acum pe piata. Nu mai trebuie sa iti faci griji ca vara nu se va mai potrivi cu ceea ce se afla in jur, pentru ca un termosemineu Romania este conceput pentru a arata bine indiferent de anotimp sau camera.

Amplasarea – termosemineele Romania se pot amplasa oriunde doriti. Nu va fi nevoie de o camera speciala pentru acesta, asa cum se procedeaza in cazul unor centrale termice mari, cum sunt cele pe lemne sau peleti. Chiar daca si termosemineele folosesc acelasi tip de combustibili, acestea sunt mult mai mici si dupa cum am mentionat anterior, au un design placut, ceea ce face amplasarea lui mult mai usoara. Il poti aseza in orice camera, poate fi integrat in peretele camerei, poate arata vintaje, modern, oricum simte si doreste clientul.

Puterea de emitere a caldurii – vei putea incalzi intreaga casa fara probleme, doar folosind o conectare la reteaua de incalzire, precum cea de incalzire prin pardoseala. Un termosemineu emite destul de multa caldura, insa va trebui sa ai in vedere dimensiunea camerei in raport cu dimensiunea termosemineului.

Pierderile de caldura – nu prea exista asa ceva in cazul termosemineelor, deoarece temperatura ramane in interiorul locuintei. La termoseminee, caldura este emanata cu ajutorul grilajelor si a geamului, iar acest lucru face ca toata caldura sa fie eliberata in camera si sa nu se piarda.

Caldura si aprindere rapida – vei observa ca nu vor trece multe minute dupa prindere, iar in camera deja se va simti diferenta de temperatura. Geamul si grilajele incep sa se incalzeasca foarte usor dupa aprindere, iar aprinderea termosemineului nu este atat de grea pe cat ai putea crede.

Combustibil accesibil – un termosemineu Romania nu necesita cine stie ce combustibil greu de procurat, de altfel, semineele si termosemineele functioneaza pe baza de ardere, asa ca cei mai buni combustibili ar fi lemnul si peletii sau alti combustibili concasati.

Tipuri de combustibili pentru termoseminee

– Lemne: pin, molid, mesteacan, plop, fag, stejar, etc., dar si alte specii de lemn, cele dintai fiind speciile care ard greu si emana multa caldura;

– Peletii sunt o alta varianta pentru lemn, doar ca mult mai usor de manevrat si care face mai putina mizerie, zicem noi. Au forma cilindrica si diametrul de 6-8 mm;

– Bricheti, la fel ca peletii, vin in pachete si au in jur de 90 mm;

– Coji de nuca.

Termosemineele sunt o solutie ideala pentru incalzirea casei si pentru a schimba aspectul camerei. Estetic, dar si practic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *