Cum sa alegi firma de curatenie

Fie ca vorbim despre curatenie la domiciliu, fie ca vorbim despre curatenia la birouri, firmele de curatenie trebuie alese dupa anumite criterii. Retineti ca daca nu aveti niciun criteriu in minte, orice firma vi se va parea potrivita. De aceea, este bine sa aveti in minte cateva criterii dupa care sa va ghidati alegerea.

Spre exemplu, probabil nu te-ai gandit vreodata sa dai atentie sediului firmei pe care vrei sa o alegi. Daca sediul acesteia arata asa cum iti doresti sa arate si casa ta atunci poti sa angajezi linistit acea firma. Grija pe care o poarta oamenii petru sediul lor este echivalent cu grija pe care o vor purta si pentru clientii lor. Este o nota de profesionalism si respect fata de sine si fata de clienti asa ca te poti lasa linistiti in baza lor.

Un alt lucru pe care il poti face, pentru a te convinge ca ai ajuns in firma de curatenie potrivita este sa ceri cateva testimoniale si un portofoliu acolo unde este posibil. Daca firma este la incepututl activitatii, nu te astepta sa aiba foarte multe lucrari in portofoliu, dar fii intelegator si lasa—i sa te uimeasca si sa-si dovedeasca profesionalismul si seriozitatea.

Daca firma este mai veche atunci criteriu dupa care sa iti dai seama daca sunt de incredere sau nu este si calitatea clientilor. In functie de ce te intereseaza (curatenie pentru birouri sau curatenie pentru acasa) poti sa observi singur daca au clienti renumiti, clienti importanti sau chiar vedete. In general asta inseamna ca firma la care ai intrat este de incredere, asa ca poti sa investesti si tu incredere in ei.

De asemenea, personalul este foarte important. In general, firmele care au acces la casele private au nevoie de personal serios, stabil si de incredere. Pentru asta, majoritatea firmelor de curatenie apeleaza la traininguri si pregatiri specifice pentru a se asigura ca angajatii nu le vor creea probleme pe viitor. Astfel, simte-te liber sa intrebi daca angajatii lucreza de mult in firma (daca da, atunci este un punct in plus pentru firma respectiva, mai ales daca activeaza de mult timp), daca sunt instruiti corespunzator sau orice alta intrebare este posibil sa-ti mai treaca prin minte.

Un alt criteriu important la care trebuie sa privesti cu atentie este pachetul de servicii. Spre exemplu sunt firme care ofera o curatenie generala gratuita, la 3 curatenii generale platite sau ofera spalatul covoarelor la pret mai mic, daca ii alegi tot pe ei sa faca curatenie in mod regulat, si multe alte oferte ingenioase care sa iti atraga privirea. Este de preferat sa alegi o firma care sa inlgobeze mai multe servicii de curatenie – spre exemplu sa spele si covoarele si sa spele tapiteria canapelei si eventual sa spele si hainele – aceste firme ofera servicii complete, lasandu-ti mai mult timp liber.

Ultimul, dar nu cel din urma criteriu important este pretul. Majoritatea firmelor au preturi fixe de la care pornesc. Totusi, printre acestea le vei gasi, cu siguranta, si pe cele care sunt dispuse sa negocieze, in functie de suprafata, genul serviciilor sau alte criterii impuse de ei.

Este posibil sa gasesti firme care, daca le cumperi serviciile complete, sa-ti faca o reducere, sau sa iti ofere ceva gratuit in schimb. Important este sa te informezi si sa stii ca poti negocia. In felul acesta te alegi si cu casa curata si cu bani in buzunar. Mai mult, majoritatea firmelor ofera reduceri la abonamentele facute, si in felul acesta vei avea casa curata mai mult timp.

Daca ai nevoie de mai multe informatii, click aici si afla mai multe.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *