Cum sa ingrijesti o lenjerie de pat

Lenjeriile de pat sunt la fel de importante ca si salteaua pentru un somn bun. Daca iti doresti ca lenjeria de pat sa reziste in timp, trebuie sa tii cont de cateva specificatii care sa te ajute sa o pastrezi pentru mai mult timp.

Cum sa speli o lenjerie de pat

In primul rand o lenjerie de pat trebuie sa fie spalata cu atentie. Cu siguranta ai vazut ca masina ta de spalat are un program automat pentru lenjeriile de pat si este important sa il folosesti. Acesta consta intr-o temperatura mai mica si un numar mai mic de rotatii pe minut, pentru a nu dauna texturii lenjeriei.  Mai mult, ai grija sa nu depasesti limita de greutate pentru ciclul de spalare al lenjeriilor. Aceasta limita este de 1,5 – 2 kilograme, nu de 5 – 6 kilograme ca in cazul hainelor obisnuite. Cearceafurile ocupa mai mult loc in cuva masinii de spalat si au nevoie de spatiu. Daca treci de limita de greutate, cearceafurile se vor boti si este posibil ca materialul sa se dezintegreze dupa cateva spalari. Este important sa pui balsamul pentru rufe delicate la un loc cu detergentul si sa respecti instructiunile pentru spalare de pe ambalajul lenjeriei.

Cum sa intretii o lenjerie de pat

O lenjerie de pat poate fi apretata sau calcata. Dar, daca ai folosit programul de spalare potrivit, va fi suficient sa intinzi lenjerie lla uscat intr-un loc bine aerisit. Daca ai spatiu destul de mare, ar fi indicat sa intinzi lenjeria pe de-a intregul la uscat, nu o impaturi in doua, sau in patru pentru a incape pe sarma de rufe. In cazul in care nu iti permite spatiul atunci incearca sa nu o impaturesti in prea multe straturi, pentru a permite materialului sa se indrepte de la sine.

Dupa ce se usuca, este necesar sa o calci, insa la o temperatura mai joasa. Este indicat ca temperatura fierului de calcat sa nu treaca de 150 de grade. In felul acesta vei calca cearceafurile insa vei asigura o viata mai lunga pentru lenjeria ta. De asemenea, cand le asezi pe pat, nu le intinde la maximum, pentru ca fibrele nefiind elasctice se pot rupe, provocand in timo si ruperea lenjeriei. Este suficient sa fie drepte pe saltea, fara vreo alta ”tensionare”.

Cum sa imbogatesti lenjeria de pat

O lenjerie de pat din fibre naturale reprezinta un atu, pe care il poti folosi spre avantajul tau. Este suficient sa faci cateva lucruri pentru a-ti asigura un somn odihnitor si lenjeria ta te poate ajuta. Cu siguranta ai auzit de uleiuri esentiale pe care le poti pulveriza prin casa, nu-i asa? Atunci ce mai astepti, cumpara si pentru tine unul. Notele de lavanda sau musetel sunt potrivite pentru dormitor, drept pentru care mai bine te axezi pe acestea. Este suficient sa puvlerizezi de doua trei ori peste cearceaf si perne atunci cand aranjezi patul, pentru ca parfumul sa se extinda peste zi in tot patul. Seara veti fi inconjurat de o mireasma placuta care te va ajuta sa adormi mai repede.

Retine: daca vei avea grija de lenjeria de pat, aceasta iti va asigura un somn bun pe o perioada de cativa ani, lucru imposibil daca nu iei in considerare instructiunile de ingrijire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *