Formularul A1 si servicii de calitate la firma de contabilitate din Cluj

Formularul A1 este un document portabil care certifica legea aplicabila lucratorului care este detasat de catre angajator intr-o alta tara in scop de munca. Formularul A1 este emis de catre angajator pentru lucratorul detasat (angajat sau independent) pe o durata maxima de 24 de luni.

documente-150x150Puteti sa angajati un angajat intr-o tara membra a Uniunii Europene / Spatiului Economic European sau din Elvetia pentru o perioada mai mare de 24 de luni sau ulterior, sa extindeti detasarea acestuia peste 24 de luni. Trebuie sa obtineti acordul si o sa aveti nevoie de anumite documente cu mar fi formularul A1 pentru angajat, informatii cu privire la locatia sediului companiei dumneavoastra cu privire la orice schimbare in situatia angajatului dumneavoastra cum ar fi intreruperea misunii.

Cetatenii UE au multe drepturi comune unul dintre acestea este de a lucra si domicilia in oricare stat membru UE, dar pentru acest lucru aveti nevoie de formularul A1, cat si formularul A1 transportatori.

Puteti fi detasat de catre angajator cu scopul de a desfasura activitati intr-un alt stat al Uniunii Europene trebuie sa indepliniti anumite conditii. Daca sunt indeplinite toate conditiile pentru inregistrare, formularul A1 va fi eliberat automat si veti confirma acest lucru ramanand supusi legislatiei statului din care ati fost detasat.

Formularul A1 este un document folosit frecvent in Uniunea Europeana care atesta afilierea unui lucrator detasat intr-un alt stat membru U.E. la sistemul de asigurari sociale din tara de origine. Certificatul A1 arata ce legi de securitate sociala ale tarii se aplica in timp ce lucrati in strainatate si in ce tara angajatorul ar trebui sa plateasca contributiile de asigurari sociale. Certificatul A1 este valabil numai in tarile UE / SEE si Elvetia. Este un formular standard disponibil in limba (limbile) oficiale a tarii care o acorda.

Certificatului include datele dvs. personale, cum ar fi CNP ul dvs., numele complet, adresa dvs. , tara in care locuiti si  tara in care va aflati; stabileste tara ale carei legi cu privire la securitatea sociala sunt aplicate muncii dvs., adica tara care a acordat certificatul, precum si perioada pentru care certificatul este valabil; stabileste rolul pe care il indepliniti la locul de munca.

Pentru obtinerea formularului A1 sunt necesare cateva documente obligatorii. In mod normal, angajatorul dvs. aplica pentru tara. Angajati care in mod normal desfasoara activitati in mai multe tari ale UE, iar persoanele care desfasoara activitati independente depun cereri proprii.  Cererea trebuie facuta inainte de inceperea activitatii in alta tara.

Pentru a beneficia de formularul A1, va asteptam la firma noastra de contabilitate din Cluj, unde o sa fiti ajutat sa gasiti cea mai bune solutie pentru a detasa un lucrator in strainatate. Suntem o echipa mare plina de experienta in continua dezvoltare. Dorim sa le oferim clientiilor nostri servicii de cea mai inalta calitate, de aceea incercam sa imbunatatim mereu cunostiintele noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *