Panouri radiante, o investitie de viitor

Putini stiu ca exista multe metode si tehnologii noi, in diverse domenii, ce ne pot ajuta in economisirea unor bani. Spre exemplu energia electrica, in zilele noastre exista mult mai multe sisteme si tehnologii ce produc energie electrica,  cu costuri mult mai mici sau veti face o investitie din care veti recupera banii odata cu trecerea timpului sau chiar veti avea de castigat, dupa instalare costurile fiind mult mai mici. Energia alternativa se foloseste de “puterea naturii” pentru a crea energie electrica, incalzire, etc. cu costuri minime.

Un exemplu de investitie pe viitor sunt sistemele de incalzire prin panouri radiante. Acestea va usureaza viata, incalzindu-va locuinta fara a fi nevoie de centrala; nu este pe baza de gaze naturale etc. Panourile radiante sunt pe baza de curent electric, folosesc radiatii infrarosu ,ce bineinteles nu sunt vizibile pentru ochiul uman, incalzind corpurile din jurul nostru, peretii care odata ce sunt incalziti retin caldura si ne-o transmit si noua. Este important de stiut ca aceste panouri radiante au un risc foarte mare de a te atinge de ele si de a te rani, mai ales in cazul copiilor, doarece in medie temperatura unui astfel de panou ce este agatat de perete nu trebuie sa depaseasca 35- 40 de grade Celsius. In cazul celor ce se monteaza pe tavan, riscul de accidentare este inegsistent, temeratura maxima fiind de 65- 70 de grade Celsius. Pentru panourile aplasate la o inaltime mare, temeratura maxima este de 80 de grade Celsius, in cazuri special ajungand pana la 120 de grade Celsius.

Aceste panouri pot avea un rol si in design-ul camerei si casei dumneavoastra, fiind disponibile in mai multe marimi si pot fi pictate si pot avea aspect de tablou sau pur si simplu numai intr-o singura culoare ce va poate insufleti camera si va pooate scoate in evidenta personalitatea. Acest sistem combinand utilitatea cu un design placut.

Principalul avantaj al panourilor radiante este acela al costurilor mult mai mici al achizitionarii si montarii unui astfel de sistem, in comparatie cu clasicile modalitati de incalzire al locuintei dumneavoastra, calorifere, centrala etc. Pornirea acestuia se efectueaza in aproximativ 2-3 ore si nu necesita lucrarii prea complexe pentru instalatii etc. Insa acestea nu incalzesc aerul, ci obiectele, mobilierul, pe noi, peretii etc., incalzesc doar ce radiatiile infrarosii detecteaza. Acest lucru face ca panourile radiante sa fie mai potrivite pentru spatii comerciale, hale, ce permit caldurii sa se pastreze mai bine. Pot avea efecte benefice si in materie de sanatatea corpului nostru, acestea stimuleaza circulatia sangelui, curate aerul, ne existand miscare de aer in camera, deci praful, mirosurile si bacteriile sunt curatate si ii ajuta pe cei cu astm bronsic, afectiuni reumatice severe. Nu este recomandat sa va ahizitionati un astfel de sistem de incalzire decat daca aveti si un sistem de calorifere in locuinta, deoarece panourile radiante incalzesc doar ce sesizeaza si exista posibilitatea ca peretele din spatele panoului sa ramana rece. Sunt sigure atat din punct de vedere al sigurantei cat si al sanatatii, deoarece nu lucreaza cu lichide sau cu abur sub presiune, nu exista risc de incendiu si nu polueaza. Au o durata de functionare de aproximativ 10-15 ani si nu necestita intretinere mai mult decat normal. De asemenea sunt ecologice, nu degaja fum, CO, noxe, etc., deci nu polueaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *